Mézes-almás sütőtökös muffin |
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg sütőtökpüré
1 közepes alma
2 tojás
1 cs sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
2-3 ek méz
mazsola, kevés durvára vágott dió
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
20 dkg sütőtökpüré
1 közepes alma
2 tojás
1 cs sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
2-3 ek méz
mazsola, kevés durvára vágott dió
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
Elkészítés:
Egy kisebb, érett sütőtökön
felszeletelünk minél vékonyabb cikkekre és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe
tesszük, majd jól megsütjük. A kész sütőtököt kicsit pihentetjük, majd a kellő
mennyiségben belekaparjuk a tökök belsejét egy tálba, ezután ráöntjük az
olvasztott vajat és beleütjük a két tojást. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró
a masszánk, mikor beletesszük a tojásokat, mert akkor összekapja. A tojást, a
tököt és az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot és a mézet összeturmixoljuk egy botmixerrel. Ezután
a lisztet és a sütőport egy másik tálban összevegyítjük, hozzáadjuk a citromhéjat és belereszeljük az almát (érdemes nagyobb lyukú
reszelővel csinálni), majd a végén hozzákeverjük a tökös masszánkat. A végén
dúsíthatjuk egy kis mazsolával, durvára vágott dióval. Akkor jó a muffin tésztánk,
ha egy kicsit sűrűbb állagot vesz fel. A végén kivajazzuk a muffinformákat és
beletesszük a papírkosárkákat majd belekanalazzuk a tökös masszát.
Előmelegített sütőben, 165°C kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Könnyen elkészíthető és elképesztően finom! Ugye? :)
Jó étvágyat!
Könnyen elkészíthető és elképesztően finom! Ugye? :)
Jó étvágyat!