2013. augusztus 25., vasárnap

Barackos amerikai palacsinta

Könnyű elkészíteni és nagyon finom
Ha unod már a szalámis szendvicseket és a rántottát reggelire és szeretnéd meglepni a párod valami gyors finomsággal, akkor ez a te recepted. Persze ebédnél vagy vacsoránál, desszertnek is tökéletes. 

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csapott ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • egy kevés reszelt citromhéj

Töltelék:
  • 1-2 db őszibarack
  • 1 db barackos joghurt

Díszítéshez:
  • egy kevés olvasztott csokoládé
  • tejszínhab
Elkészítés: 

A lisztet, a sütőport, a cukrot, vaníliás cukrot, sót keverd össze egy tálban. A vajat olvaszd meg a mikróban és a tejet is melegítsd fel egy kicsit. A langyos tejben verd fel a két tojást. Az összekevert hozzávalókhoz öntsd hozzá az olvasztott vajat és a langyos, tojásos tejet. Jól dolgozd el, míg csomómentes nem lesz. Akkor jó a masszád, ha hagyományos palacsintatésztától egy kicsit sűrűbb lesz.

A palacsintasütőre pár csepp olajat tegyél csak, várd meg míg felhevül a serpenyő és már sütheted is az első palacsintát. A hagyományos palacsintához képes sokkal kisebbeket kell sütni. Így akár egy alkalommal 2-3 is kisüthető (a serpenyő méretétől függően). Ne ijedj meg, gyorsabban sül, mint a hagyományos palacsinta. Éppen ezért figyelni is kell, mert hamar odakap. Amikor kis hólyagok jelennek meg a tésztán miközben sül már fordíthatod is meg. 

Eredetileg vajjal megkenve és juharsziruppal fogyasztják (ezt is kipróbálhatod), de mi most egy barackos verziót készítünk el. 

A kész palacsintákból kiemelsz egyet és egy tányérra teszed, erre ráhalmozod az összekockázott őszibarackot (ízlés szerint 6-7 kocka, ha szereted a héját rajta hagyhatod, ha nem, akkor hámozd meg és úgy szeld össze. Amúgy nektarinból is nagyon finom.) Ezután öntesz rá egy kis barackos joghurtot, majd ráteszed a másik palacsintát. A tetejét meglocsolhatod egy kis olvasztott csokival és díszítheted tejszínhabbal.

Ha nem akarsz ennyit vesződni, akkor lekvárral is tökéletes. Én a szilvalekvárra szavazok. ;)

Jó étvágyat!