2015. április 4., szombat

Meggyes-túrós zabfelfújt

Zabfelfújt
Szeretitek a rizskókot? És a zabkókot? Ha ezt a receptet kipróbáljátok, akkor tutira beújítatok majd vele. Hamar elkészül, nagyon  el sem lehet rontani, szóval ideális "gyorsan csináljunk valami finomat" süti.

Sóskaramell-habos képviselőfánk

Klasszikus új köntösben
Idén nagyon vártam már a húsvétot. Jó előre eldöntöttem, hogy két dolgot biztosan készítek majd: képviselőfánkot és répatortát. Most az előbbivel jövök, annak is egy megbolondított változatával. Az emberek általában a vaníliakrémes képviselőfánkot ismerik, mi most egy karamelles változatot készítünk el. A tészta alapreceptje a Nők Lapja Desszert II. évfolyamának 1. számában található, míg a krém a Praliné Paradicsom blog szerzőjének, Ötvös Zsuzsinak a kreativitását dicséri. 
A süteményünk igazából az égetett tésztánk sikerén áll vagy bukik. Ne csüggedjetek el, ha elsőre nem sikerül. Sok mindentől függ, hogy szépen feljönnek-e a kis puffancsok. Sok múlik például a sütőn. De erről majd később. Most jöjjön a recept.