Zabfelfújt |
Szeretitek a rizskókot? És a zabkókot? Ha ezt a receptet kipróbáljátok, akkor tutira beújítatok majd vele. Hamar elkészül, nagyon el sem lehet rontani, szóval ideális "gyorsan csináljunk valami finomat" süti.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 15 dkg zabpehely
- 4 ek kristálycukor
- 3 ek. étolaj
- 1,5 dl tej
- kis doboz natúr joghurt
- 2 db egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom héja
- 1 cs. vaníliás cukor
- egy kis tál lecsepegtetett, cukrozott meggy (fagyasztott/befőtt)
- csipet só
Elkészítés:
A túrót összetöröm és hozzákeverem a tojást, a cukrot, a citrom héját, a tojásokat, a joghurtot, az étolajat és a tejet. Egy másik tálba beleteszem a zabpelyhet, a sütőport, a sót és jól összekeverem őket. Ezután fokozatosan a túrós masszához adagolom. Ne ijedjetek meg elég folyósnak fog tűnni elsőre, de a zab ahogy sül szépen felszívja majd a folyadékot.
Egy magasabb falú piteformát kivajazunk és kilisztezünk majd beleöntjük a masszánkat. Ezután jöhet a meggy. Ezt szórhatjuk a tetejére is, ilyenkor kicsit nyomkodjuk bele a masszába, de bele is keverhetjük, miközben összeállítjuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen nagyon "vizes" a meggyünk. Ha befőttet használunk, akkor nem kell cukrozni, mert amúgy is édes.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Lehet aszalt gyümölcsökkel, csokipasztillával is készíteni.