2015. április 4., szombat

Meggyes-túrós zabfelfújt

Zabfelfújt
Szeretitek a rizskókot? És a zabkókot? Ha ezt a receptet kipróbáljátok, akkor tutira beújítatok majd vele. Hamar elkészül, nagyon  el sem lehet rontani, szóval ideális "gyorsan csináljunk valami finomat" süti.


Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg zabpehely
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 ek. étolaj
  • 1,5 dl tej
  • kis doboz natúr joghurt
  • 2 db egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom héja
  • 1 cs. vaníliás cukor 
  • egy kis tál lecsepegtetett, cukrozott meggy (fagyasztott/befőtt)
  • csipet só
Elkészítés:

A túrót összetöröm és hozzákeverem a tojást, a cukrot, a citrom héját, a tojásokat, a joghurtot, az étolajat és a tejet. Egy másik tálba beleteszem a zabpelyhet, a sütőport, a sót és jól összekeverem őket. Ezután fokozatosan a túrós masszához adagolom. Ne ijedjetek meg elég folyósnak fog tűnni elsőre, de a zab ahogy sül szépen felszívja majd a folyadékot.
Egy magasabb falú piteformát kivajazunk és kilisztezünk majd beleöntjük a masszánkat. Ezután jöhet a meggy. Ezt szórhatjuk a tetejére is, ilyenkor kicsit nyomkodjuk bele a masszába, de bele is keverhetjük, miközben összeállítjuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen nagyon "vizes" a meggyünk. Ha befőttet használunk, akkor nem kell cukrozni, mert amúgy is édes. 
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Lehet aszalt gyümölcsökkel, csokipasztillával is készíteni.