Szerelem lesz első harapásra |
Amikor először rábukkantam erre a sütire nem igazán tudtam elképzelni, hogy a túró és a kávé hogyan fér meg egy receptben. Aztán elkészítettem és kiderült, hogy nagyon is jó pajtások ők ketten. Otthon és a munkahelyemen is nagy sikert aratott a sütemény. Olyan "kell még" íze van.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek őrölt kávé
- 5 dkg kakaópor
- 4 db tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 250 dkg túró
- 250 ml tejszín (Meggle cukrászhab javasolt)
- 8 dkg porcukor
- 1 ek instant kapucsínópor
- 1 tk kakaópor
- 1 dl tejföl
- kb 5 dkg étcsoki reszelék a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá
verjük, és félretesszük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporral vegyített lisztet, majd a
kakaóport és az őrölt kávét.
A masszába keverjük a felvert tojásfehérjét (óvatosan keverd bele, ne törd össze a habot!) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben
tűpróbáig sütjük. Félretesszük hűlni.
Először felverjük a tejszínt. Én a Megglét ajánlom, nincs mellékíze, tuti szépen felverődik és nem kell hozzá semmilyen fixálót keverni, szépen tart. A túrót a porcukorral és
tejföllel összekeverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a kapucsínóport (ha intenzívebb kávéízt szeretnél, akkor helyettesítheted rendes őrölt kávéval is) majd jöhet a felvert tejszín.
A kihűlt tésztára rákenjük szép egyenletesen a krémet, majd megszórjuk a csokireszelékkel.
Hűtőbe tesszük
kicsit pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete:
35x25 cm