2014. március 22., szombat

Mézes krémes

Habkönnyű élvezet
Őszinte leszek, nem vagyok egy nagy krémes fan, de ez a mézes krémes könnyedségével még engem is levett a lábamról. Kicsit odafigyelős süti, mert ahogy mindig, az ördög itt is a részletekben rejlik. Cserébe viszont puha mézes tésztát kapunk, habkönnyű krémmel.

Mézes lap

(2 lap)


  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg margarin 
  • 30 dkg liszt
  • 2 mokkás kanál szódapor
  • csipet só
  • 3 ek méz
  • 2 db tojás
Először a porcukrot és a margarint kicsit felmelegítjük a mikróban, éppen csak annyira, hogy elkezdjen folyós állagú lenni. Ezután hozzákeverjük a mézet.
Kimérünk 30 dkg lisztet, hozzákeverünk 2 mokkáskanál szódaport, csipet sót. Beleütünk két tojást. Hozzáadjuk a cukros, margarinos, mézes masszát. Összegyúrjuk, ha túl puha, akkor még teszünk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható legyen. (Figyelem, ne nagyon lisztezzük túl, mert akkor sütés után nem fog visszapuhulnia tészta.) Két lapot nyújtunk és lassan 160 fokon megsütjük.

Krém:

  • 3 cs. vaníliás puding
  • 1 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 0,5 liter növényi tejszín (javasolt Meggle cukrászhab)

A vanília pudingot felfőzünk 1 liter tejben. A margarint jól kikeverünk a porcukorral és 2 cs vaníliás cukorral, míg habos nem lesz. A kihűtött pudingot és a vajas krémet simára kikeverjük. Rákenjük a tésztalapra,utána pedig a felvert tejszínt is rákenjük a krémre, ezután rátesszük a második lapot és egy éjszakát hűtőbe tesszük. (Reggelre visszapuhul a tésztája, ha mindent jól csináltunk)