A gyömbér csodát tesz a sütivel |
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádom a gyömbér illatát. Eddig csak teában használtam, de húsok, halak, köretek, sőt sütik különleges fűszere is lehet. Egy csomó jótékony hatással bír, szóval bátran ajánlom mindenkinek. Az eredeti receptet a Nők Lapja Desszert karácsonyi számában találtam. Kicsit átalakítottam, kevesebb almát és lisztet használtam viszont felturbóztam vörös áfonyával és pirított magvakkal. Az eredmény zseniális.
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 db hámozott, kockázott alma
- 1 kis marék mazsola
- 1 kis marék vörös áfonya
- 1 ek pirított durvára vágott dió és mandula
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk reszelt gyömbér
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és a porcukor felével habbá verjük. Arra figyeljetek, hogy először a kicsit verjétek fel a fehérjét a sóval és csak utána fokozatosan adjátok hozzá a porcukor felét, fokozatosan. Ha nem így csináljátok, akkor össze fog esni.
- A tojássárgáját porcukorral és a vajjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a kockázott almát, gyömbért, mazsolát, vörös áfonyát. Majd a sütőporos lisztet és a tojásfehérjét felváltva, óvatosan összekeverjük.
- Egy kenyér vagy őzgerincformát béleljetek ki szilikonos papírral (Pennyben lehet venni, tök jó.) és töltsétek bele a masszát. A 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük majd visszavesszük 160 fokra és tűpróbáig továbbsütjük (kb. fél óra).
Egyszerű, gyors és zseniálisan finom.